Image

Sedan genombrottet i början av 1980-talet har den brittiske musikern och provokatören Steven Patrick Morrissey gjort sin röst hörd i diverse frågor och varit ständig aktuell i media. Har det inte varit inställda festivalspelningar på grund av att området serverar kött så har det varit kryptiska uttalanden till journalister eller landsflykt till Los Angeles. Under de senaste veckorna har han figurerat i olika medier på många plan.

Aktuell för såpopera
I veckan framkom att Manchestersonen har blivit erbjuden en roll i den brittiska såpoperan ”The Archers”, en serie producerad av BBC. Detta bara några veckor efter att det blivit officiellt att sångarens liv ska porträtteras på film. Porträttet produceras av Orian Williams – samme Williams som stod producerade Anton Corbijns kritikerrosade film ”Control”. Huvudpersonen själv säger sig vara fascinerad över erbjudandet att bli tv-stjärna. Han har dock inte uttalat sig om filmen.
– Det finns så många lager i den mannen att det är helt sjukt. Han upphör aldrig att förvåna. Med tanke på hur bra Control var så kan det nog bli fint. Synd bara att det inte är Corbijn även denna gång, men det får gå. Nu hoppas jag bara att inte nya skivan blir kass, det brukar ju blandas och ges, säger ett fan.

Fejkat Twitterkonto
Det räcker dock inte där. Morrissey, som har visat ett svalt intresse för ny teknik i andra sammanhang, verkade ha startat ett konto på Twitter. Fans över hela världen visade sin entusiasm på Twitter över att den annars till synes anonyma artisten anslutit sig till sociala medier. Dock stängdes kontot ner av Morrisseys skivbolag. Det visade sig vara fejk. I ett uttalande säger sig Morrissey ställa sig ovetande till vem som skapat kontot och han förtydligar att han varken använder Twitter eller Facebook, enligt Contactmusic. Morrissey släpper sitt tionde studioalbum i juni.

http://www.theguardian.com/music/2014/may/08/morrissey-biopic-film-steven-the-smiths
http://www.svd.se/kultur/morrissey-har-dopt-sin-tionde-skiva_3342674.svd

JOAKIM JOHANSSON

Advertisements