Tags

, , ,

Två gånger om året sker en händelse som skakar om topplistorna i bloggsverige. Händelsen är att Aftonbladet drar igång sin silly season-blogg. Snart är det dags igen. På tisdag är den tillbaka.   

Aftonbladets silly season-blogg bevakar övergångar och rykten kring värvningar inom fotbollen under sommaren och vinterns öppna transferfönster. Den 1 juni öppnar fönstret igen, men bloggen drar igång några dagar innan dess.
 Vi drar igång 27 maj. Meningen med det är att “ladda upp” med rykten inför att fönstret öppnar. Dessuom avslutas säsongen i och med Champions Leauge-finalen på lördag. Några dagar efter det börjar läsarna törsta efter rykten, säger Patrik Sjögren, ansvarig för silly season-bloggen.

Störst i Sverige
Förra året tog det drygt fem dagar innan bloggen passerade Blondinbella på förstaplatsen över mest besökta proffsbloggar.
 Haha ja.. I år ska vi åtminstone vara snabbare än förra året. Vi får sikta på fyra dagar, säger Sjögren.
  Som mest hade bloggen 1,7 miljoner unika besökare under en vecka förra sommaren. När Sportbladets live-rapportering, kopplad till bloggen, stängde ned i och med att transferfönstet stängde, var nästan 100 000 läsare online.
 Det var ett galet tryck. Förhoppningsvis blir det sista dygnet lika lyckat i år. Från vår sida kommer vi att satsa minst lika mycket som förra året.

Läsarna viktiga
  Sjöberg berättar att det finns några förändringar att vänta inför nylanseringen av bloggen.
 Vi kommer inte bara att satsa på att bara skriva i bloggen. Framför allt kommer vår podcast att ta större plats. Dessutom ska vi försöka vara mer analyserande; att verkligen dissikera rykten. De flesta rykten går det ju att läsa om i till exempel Daily Mail. Vårt ansvar blir att guida läsarna och förklara vad som stämmer och inte. Förhoppningsvis vänder sig läsarna då till oss direkt i stället.
Kommer stundande VM att påverka hur ni jobbar?
— Nej. Det finns många intressant spelare som inte spelar VM. Dessutom blir det ju ofta flera stora genombrott i ett mästerskap. I och med det skapas nya rykten. Så vi kommer ha minst lika mycket att göra, säger Sjöberg.

Johan Rodfelt

Länkar: http://bloggar.aftonbladet.se/sillyseason/2013/05/28/hej-da-blondinbella/
https://twitter.com/SjogrenPatrik/status/468725787013959680
https://www.bloggportalen.se

Advertisements